Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μας.

Στόχος μας είναι δια μέσου αυτής:

 • να έχουμε άμεση και απρόσκοπτη επαφή και συνομιλία με τους συναδέλφους μας, Δικαστές και Εισαγγελείς, ώστε να ακούγεται η φωνή μας και οι απόψεις μας αλλά και να ακούμε τις απόψεις των συναδέλφων και
 • να παρέχουμε αντικειμενική, σωστή και γρήγορη ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και το θεσμό της Δικαιοσύνης.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

 

ΣΤΕΝΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΕΦΕΤΗΣ

ΣΤΕΝΙΩΤΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Εφέτης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΦΕΤΗΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Εφέτης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΣΑΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Αντιεισαγγελέας Εφετών ΚΑΣΑΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αντεισαγγελέας Εφετών

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Πρωτοδίκης

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πρόεδρος Πρωτοδικών

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠρωτοδίκηςΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πρωτοδίκης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΑΡΑ-ΔΗΜΟΥΛΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, Ειρηνοδίκης

ΓΚΑΡΑ-ΔΗΜΟΥΛΕΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Ειρηνοδίκης

ΤΑΜΙΑΣ

 

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου παραμένει τιμητικά σαν απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

ΘΑΝΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Αρεοπαγίτης

ΘΑΝΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Πρόεδρος Αρείου Πάγου

τ.Πρωθυπουργός

τ.Πρόεδρος Ε.Δ.Ε

 

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ


1.Για τις νέες υποθέσεις, που θα υποβληθούν από την 2α Απριλίου 2012 και εφεξής, θα κατατίθεται αίτηση στο κτίριο 3, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα και θα προσδιορίζεται δικάσιμος.
2.Κατά τη συζήτηση θα προσκομίζεται φάκελος με τις προτάσεις, τη συμφωνία των συζύγων για τη λύση του γάμου, τη συμφωνία για την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή των παιδιών, το ή τα πληρεξούσια, όταν δεν παρίστανται οι διάδικοι, τη ληξιαρχική πράξη γάμου, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα γραμμάτια προκαταβολής της αμοιβής του ή των δικηγόρων.
3.Επειδή, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, το τμήμα της απόφασης που θα αφορά την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή των παιδιών αποτελεί εκτελεστό τίτλο, το απόγραφο θα εκδίδεται από την Γραμματεία του τμήματος των συναινετικών διαζυγίων στο κτίριο 3, σύμφωνα με όσα ισχύουν γενικά για την έκδοση απογράφων.
4.Οι δεύτερες συζητήσεις των παλαιών υποθέσεων θα συζητηθούν κανονικά. Οι δικηγόροι υποχρεούνται να παραστούν κατά την ορισμένη δικάσιμο και να προσκομίσουν φάκελο, που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε τις προτάσεις, η συμφωνία των συζύγων για τη λύση του γάμου, το ή τα πληρεξούσια και τα γραμμάτια προκαταβολής της αμοιβής του ή των δικηγόρων.

Αθήνα 28 Μαρτίου 2012

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ